Header Ads

Σπανακόπιτα με φύλλο ολικής



Υλικά


  • 1 κούπα αλεύρι ολικής 
  • 1 κούπα αλεύρι άσπρο 
  • 1 κ.γλ. αλάτι 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λαδί
  • πανάκι καθαρισμένο και βρασμένο για 10 λεπτά 
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο 
  • 1 κούπα λευκό τυρί (φέτα ή ανθότυρο) 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο αρκετό πιπέρι  
  • Σπανάκι 

(Νερό ΔΕΝ χρειάζεται!!!! Αν χρειαστεί απλά βρέχετε τα χεριά σας στο ζύμωμα. Έτσι δεν χρειάζεται έξτρα αλεύρι στο άνοιγμα)


 Εκτέλεση
  1. Καθαριζουμέ το σπανάκι και βράζουμε για 10 λεπτά  
  2. Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και ανοίγουμε ένα φύλλο (δεν βάζουμε στο πάγκο αλεύρι γιατί δεν κωλύει) και το βάζουμε στο ταψί χωρίς λάδωμα
  3.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (σπανάκι άνηθο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  λαδί πιπέρι) ανακατεύουμε καλά. 
  4. Τέλος βάζουμε το τυρί ανακατεύοντας 2 γύρους ελαφριά.
  5. Βάζουμε την γέμιση πάνω από το φύλλο και ανοίγουμε το επόμενο που θα μπει από πάνω.
  6. Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια ΔΕΝ λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 200 αέρα για 15 — 20 λεπτά
Πηγή: Maria Kourti - ομάδα fb συνταγές για διαβητικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια